Translate










Quod dixi, dixi; quod scripsi, scripsi.

Amit mondtam, megmondtam; amit írtam, megírtam. (Pontius Pilatus)


.







.

A királynénk 2016: Palvin Barbi

Kiemelt bejegyzés

"A Lázadás Éve" ne bassz...

MIKÉPPEN AZ ÉVGYŰRŰK A MEGKÖVÜLT RÖNKBEN,

ÚGY MUTATJA ÉVEINKET A BLOG NYOMA A TÖRTÉNELEMBEN

2015. január 1., csütörtök

belebukik a fityesz a 89,5 szilveszteri partijába

Posted by Tj Blogi on csütörtök, január 01, 2015 0 hozzászolás


A kabátbotrány margójára

Nem mindenki kapott blokkot a befizetésekről. Néhány hozzászólás alapján nem csak a ruhatárban, hanem a pultoknál sem. Furcsa lenne, ha pusztán az egyik rendező tulajdonosi szálai miatt lenne lazább Vida Ildikó munkahelyének szigora.

Banánköztársaság | Szerző: | 2015. január 1. | Szólj hozzá!
noblokk_muzik
A január eleji tüntetések sora egy politikamentesnek tűnő, soron kívüli tüntetéssel látszik bővülni. Nagyzolva azt is mondhatnánk, hogy a Music FM károsultjainak tüntetése. Valójában a sokaknak balul sikerült szilveszteri parti károsultjai szervezik a Facebook-on. Az Index tudósítása szerint vannak egynéhányan. De legalább nem fulladt tragédiába a buli.
Magát a rendezvényt két cég szervezte. A Music Fm és a Lights Off, mely utóbbi honlapja a jelen sorok írásakor csak a felfüggesztésről szóló üzenetet jeleníti meg. A közös szervezés ellenére, a balhét az első jelek, és az Index tudósítása szerint nem a Music FM fogja elvinni. Ezt sugallja az is, hogy a rendezvény Facebook-oldalán jelenleg csak a Lights Off ígérete olvasható a károk megtérítéséről. Alkalmasint jelezve, hogy a helyszínen mintegy száz kabát maradt kiosztatlanul. S megígérve egyben azt is, hogy értesítik a nagyérdeműt a fejleményekről. Az ugyan nem derül ki, hogy az értesítés a kártalanításra is vonatkozik-e, vagy csak a gazdátlanul maradt kabátok hovatartozásának felderítésére, de ne legyenek túlzó elvárásaink. Egy Facebook üzenet pongyolasága nem a világ közepe, és az eset is bekéredzkedhetne az uborkástálba.
lightsoff_2
Legföljebb két dolog miatt kaphatjuk fel a fejünket. Az egyik az, hogy a Music Fm kapcsán emlékezhetünk: ők kapták meg a Juventus által használt frekvenciát. Pontosabban nem ők, hanem a tulajdonos Prodo Voice Kft., amelynek tulajdonosi köre kapcsán egy Fidesz-, pontosabban Simicska-közeli név is előbukkant annak idején. A Magyar Narancs 2011. decemberében így kapcsolatot talált Nyerges Zsolt és a Music Fm között. Hogy ennek mi köze az eltűnt, vagy gazdátlanul maradt kabátokhoz? Szinte semmi. Inkább csak az ok, amiért egy látszólagos uborka-hírre is odafigyelhet valaki. Már csak azért is, mert a Fidesz-vezérkar és Simicska Lajos ellentéte a 2011-es évben nem igazán tűnt élesnek. Nem sokkal később, immár a HVG honlapján, arról olvashattunk, hogy Nyergeshez nem is egy, reklámokkal kedvezményezett rádió köthető. Amúgy ennek sincs köze a kabátokhoz. Amelyek kapcsán azért más is kiderülhet.
hirdetés
A Lights Off által jegyzett, és bocsánatkérést nem igazán tartalmazó beírásra ugyanis számos reakció született. A sértettek panaszai között sorra felbukkantak olyan mellékzöngék is, amelyek azért továbbgondolásra érdemesek lehetnek. Például, a nyugtaadási kötelezettség, mint olyan. Beleértve természetesen azt is, hogy mennyire életszerű egy pörgős bulin elvárni a szolgáltatásokról kiállított papírokat. Ahogy az is, hogy egy ilyen bulin vajon mennyire kötelező a NAV-hoz bekötött pénztárgépek léte. S amennyiben az, akkor ki ellenőrzi? S ha elvárás, akkor csak az egyik, vagy mindkét szervező fél felelős-e a teljesítés hiányáért? A kérdések különben azért merülhetnek fel, mert egyes beírások – különben a ruhatári kár kapcsán – arra engednek következtetni, hogy nem mindenki kapott blokkot a befizetésekről. Néhány hozzászólás alapján nem csak a ruhatárban, hanem a pultoknál sem.
Ami azt is jelenti, hogy a sok megmaradt kabát mellé – ahogy egy beírásban olvasható – egy zakót is kaphatnak a szervezők. Már akkor, ha a NAV kivizsgálásra érdemesnek tartja a helyzetet. Na, és valahol itt lehet érdekes az egyes szervező cégek tulajdonosi kötöttsége. Mi tagadás, nem ismerem a NAV ellenőrzési gyakorlatát az ilyen rendezvények kapcsán, de abban az esetben, ha különben ilyenkor is kötelező a papírozás, a hozzájuk bekötött pénztárgép, akkor furcsák az említett beírások. Illetve a mögöttes tartalmuk. Ahogy furcsa lenne az is, ha pusztán az egyik rendező tulajdonosi szálai miatt lenne lazább Vida Ildikó munkahelyének szigora.
Andrew_s

... "Pocok arcú fiú, ne légy szomorú! Olvassál sokat és látogass tanfolyamokat !"(Belga) ;-)

Folytatása...


ez még téma lesz egy darabig. 10000emberre 4 ruhatáros.-15'C több100an maradtak kabát nélkül

Posted by Tj Blogi on csütörtök, január 01, 2015 0 hozzászolás

Kabátok tűntek el a Music Fm és a Lights Off szilveszteri partiján

2015.01.01. 14:34
Tömegnyomor a beléptetésnél, pánikszerű hangulat, eltűnt kabátok, durván viselkedő biztonsági őrök, káosz. Özönlenek az Indexhez a levelek a Music Fm és a Lights Off közös szervezésű szilveszteri bulijának csalódott résztvevőitől. A Music Fm először bocsánatot kért a Facebookon, de aztán törölte a bejegyzését, a balhét buli lebonyolításáért felelős Lights Off fogja elvinni.
Több kabát is eltűnt a Music Fm és a Lights Off szilveszteri bulija után, ezért voltak, akiknek a mínusz 10 fokos hidegben ingben kellett hazamenniük, írta több olvasónk is. Az eset kísértetiesen emlékeztet a Hysteria 2001 fesztiválon történtekre, amikor szintén több száz kabát tűnt el, és a ruhatárért felelős alvállalkozó végül másfél millió forintot fizetett ki a károsultaknak.
"Pont azt szerettük volna elkerülni, hogy megismétlődjön a Hyteria 2001 vagy a West Balkános eset, ezért az utolsó terepbejáráson külön kértük a Lights Off csapatát, hogy legyen elég fogas - 30-án 2400 darab volt csak -, és legyenek cirkáló biztonsági őrök is. Nem lettek" - mondta el az Indexnek Kiss Anikó, a Music Fm vezérigazgatója.
A Music Fm az ország legnagyobb és leglátványosabb szilveszteri buliját ígérte a hirdetéseiben, ami a képek alapján nagyjából teljesült is, ám a ruhatárért, a beléptetésért és lényegében a zenén kívül minden egyébért felelős alvállalkozó, a Lights Off nevű cég nem készült fel megfelelően ekkora tömegre, és a ruhatár egy idő után lényegében önkiszolgálóvá változott, az emberek nem várták ki a több órás várakozással járó sort, hanem átugráltak a pulton és a korlátokon és úgy próbálták megtalálni a kabátjukat. Egy olvasónk felvételt és készített a mókáról:
Kiss Anikó elmondta, hogy a sokszor egy óránál is többet várakozó, nem teljesen józan emberek közül
többen annyira türelmetlenek lettek, hogy húzgálni kezdték a ruhatáros lányok haját, ruháját, így több ruhatáros egyszerűen hazament.
 Az este egy bizonyos pontján 4 ruhatáros szolgálta ki a tízezres tömeget, majd a buli vége jött az erősítés és 40-en lettek, de még ez is kevésnek bizonyult.
  Egy másik olvasónk ezt írta az élményeiről:
Mi is részt vettünk a MusicFM "fergeteges" partiján. A barátnőm és én sem kaptuk vissza a kabátunkat a ruhatárból és még sokan mások sem. -20 fok, ingben. Fasza volt. Nekünk így indult az év. A biztonságiak akkor estek pánikba, amikor egy srác pánikolva kereste a ruhatárba adott táskáját vagy kabátját, mert abban volt az inzulinja. Ekkor beszartak az őrök.
Többen azt írták, nem is a ruhatárban kialakult helyzet volt a legrosszabb az egészben, hanem a tömegpánik. A szervezői oldalról névetelenül nyilatkozóf forrásunk szerint tömegpánikról túlzás beszélni, az emberek csak kabátjukat féltették, de a testi épségük nem volt veszélyben. A területről összesen körülbelül 10 ember kellett eltávolítani erőszakos viselkedés miatt, és nyolc napon túl gyógyuló sérülések sem történtek.
Egy kollégánk szerint a Music Fm Facebook-oldalán csütörtökön délelőtt körülbelül fél órán keresztül kint volt egy bocsánatkérő szöveg, amelyben a szervezők sajnálatukat fejezték ki, illetve megírták, hogy a Music Fm csak a buliért volt felelős, az infrastruktúráért nem. Egy e-mail címet is megadtak, ahol várták a károsultak jelentkezését. A szöveget és hozzá érkező panaszos kommenteket azóta leszedték az oldalról.
A rádió vezérigazgatója az Indexnek elmondta, hogy a
helyszínen körülbelül 150 kabát maradt gazdátlanul,
és rengeteg jegyzőkönyvet is felvettek a helyszínen, így a beazonosítható kabátokat pénteken futárszolgálattal visszajuttatják a gazdáiknak.
Akinek pedig ezek után sem lesz meg a kabátja, annak a Lights Off kártérítést fog fizetni. Ha nem tesz így, akkor a Music Fm is élni fog a jog minden eszközével
- mondta Kiss Anikó, és hozzátette, többet nem szerveznek közös bulit a Lights Off-al. Ez utóbbi cég egyébként egy olvasónk szerint megadott egy telefonszámot, ahol a kabátok után lehet érdeklődni (+36309560366), ám ezen a számot hiába próbáltuk őket hívni, nem voltak elérhetők.
Több olvasónk szerint nem csak a ruhatárban voltak problémák, hanem a beléptetésnél is. Többen írták, hogy a biztonsági őrök sem voltak a helyzet magaslatán. A helyszínt a Valton Kft biztosította, aki nem Lights Off-al, hanem a helyszínt adó Hungexpóval állnak szerződésben, arra pedig elvileg szakmai előírások vonatkoznak, hogy ekkora tömegrendezvényre hány biztonsági őr kell. A szervezők más biztonsági céget nem kérhettek fel az esemény biztosítására, a Valton a Hungexpóval "jár".
Egyik olvasónk így írta le élményeit a beengedésről:
A bejáratnál hatalmas, halálfélelmet gerjesztő tömegnyomor volt, mindenki lökdösött mindenkit, volt akit olyan szinten a korláthoz nyomtak hogy sirt, a több órás várakozásról a minuszokban nem is beszélve. (...) Egy lányt láttam akinek ömlött a vér az orrából, senki nem tudta hogy van-e mentő, esetleg orvos a közelben.
Hasonló élménye volt egy másik olvasónknak, szerinte is botrányos volt a beléptetés:
Az embereket nem egyesével, hanem tömegben engedték csak be. Ez azt jelenti, hogy félóránként nyitották meg a kapukat, így több száz fős tömeg gyűlt össze a kapuk előtt, ami már életveszélyes volt. Pánikszerű hangulat volt, többen megsebesültek, egy lány csuklóját is eltörte, kerítésre nyomta a tömeg az embereket, csoda, hogy amikor megindulhattak az emberek, nem tapostak agyon valakit. (...) Bent többen cigiztek, egyesek szerint még biztonsági őrök is.
A biztonsági őrök viselkedésére is rengetegen panaszkodtak. "Nem hiszem, hogy

A partiszervező cég vállalja a felelősséget a kialakult helyzetért

A 89.5 Music FM természetesen nagyon sajnálja, ami a Hungexpón zajlott szilveszteri partin történt, de leszögezi, hogy a rádió csupán az est fellépőit adta, a rendezvény teljes lebonyolítását a Lights Off partiszervező cég végezte. A partiszervező cég vállalja a felelősséget a kialakult helyzetért.
„Közös szilveszteri buliként lett az „Illegal Szilveszteri Party” meghirdetve, melynek technikai lebonyolítását, a beengedéstől a ruhatárak üzemeltetéséig a Lights Off partiszervező cég végezte, a rádió a rendezvény promócióját és az élő közvetítést vállalta, valamit a programot biztosította. A szerencsétlen végkifejlet kialakulásában a Music FM teljesen vétlen – írja közleményében a 89.5 Music FM, hozzátéve, hogy a partiszervező cég vállalta is a felelősséget a kialakult helyzetért.
egy valóban picit verbálisan kötekedő,nyilván valóan erősen ittas fiatalnak egy biztonsági ordíthatja azt,hogy (elnézést) "megbaszlak és a kurvám leszel!"" - írta Marcell nevű olvasónk. Marcell állítása szerint a ruhatárosok engedélyével tartózkodott a ruhatárban, mert nem volt meg a kabátja. Aztán egyszercsak kitessékelték az őrök "el lehet innen menni" felszólítással, és amikor megkérdezte, kihez fordulhat a kabátja miatt, az őr annyit mondott neki: "Nem érted baszd meg,takarodj ki, már a faszomkivan!" Aztán lökdösve kitessékelték, másokkal egyetemben.
Balázs nevű olvasónk, aki szintén károsult, így emlékszik az estére:
Miután látták, hogy nem csak én jártam így hanem még vagy 50 másik társam is, elkezdték kiosztani a „jegyzőkönyveket” amin elkérték, nevünk, címünk, telefonszámunk és az eltűnt tárgyak listáját. Mikor kérdeztem, hogy ebből a jegyzőkönyvből kapok-e én is lepecsételt aláírt példányt, a válasz az volt, hogy: „Nem, minek? Nekünk is érdekünk, hogy kártalanítsunk, mert ha nem feljelentést teszel”. Igen, de mégis mi alapján teszek feljelentést, mi alapján bizonyítom, hogy valóban ez történt? A jegyzőkönyvet telefonnal lefotóztam, eltettem magamnak, mert az az érzésem, hogy még szükségem lesz rá.
"Nagyon félelmetes dolog mikor kb. egy ezres embertömeg közepén sodródik az ember és nekifeszül a vas kerítésnek. A beléptetés után a másik fantasztikusan kivitelezett dolog a ruhatár volt. Abba szintén nem gondolt bele senki, hogy 10.000+ ember 10.000+ kabáttal fog érkezni a -8°C-ban" - írta az Indexnek egy csalódott résztvevő. 
Olvasóink közül többen azt írták, hogy 40 ezer forintos káruk keletkezett, de volt, akinek a 80 ezer forintot érő táskájának veszett nyoma a ruhatárban.
A történtekkel kapcsolatban kerestük a Lights Off -ot is, de az ő oldaluk jelenleg elérhetetlen, így nem tudtunk velük beszélni. Kiss Anikó úgy tudja, a cég vezetője hamarosan közleményt fog kiadni, amelyben magára vállalja az összes felelősséget.
Ha Ön is ott volt a buliban, elvesztette a kabátját, vagy látta, hogy pontosan mi történt, ne tartsa magában a sztoriját, hanem írja meg az ugyelet@mail.index.hu címre!
forrás: http://index.hu/belfold/2015/01/01/kabatok_tuntek_el_a_music_fm_szilveszteri_partijan/

... "Pocok arcú fiú, ne légy szomorú! Olvassál sokat és látogass tanfolyamokat !"(Belga) ;-)

Folytatása...


Címkék

minden-napok (456) minden napi politika (246) képek (178) zene (174) minden napi bölcseletem (163) zene külföldi (115) fotok (111) blog (99) sexy (97) dart'hamm-mer (92) erotika (91) zene hazai (85) klip (78) videó (69) Darth hamm-mert (65) környerzet képek (50) utifotók (42) lévai adrienn (40) szöveg (37) fotóim (30) erotikus fotok (29) facebook képek (29) dj (23) party fotók (22) versem (21) videoim (20) vicc (18) internet technika (17) taxi1 (17) technikai képek (17) bódi sylvi (15) hazai (15) külföldi (15) Madonna (14) tv képek (14) film (13) pop (12) való világ (12) peca (10) vers (10) toure de france (9) politikai képek (8) playmateink (7) tudomány (7) tvm (7) versmondásom (7) Kovács Kitti Szkolasztika (6) francia (6) kultusz film (6) szavazás (6) utazás (6) faithless (5) gasztrooo (5) humor (5) rap (5) rock (5) D and B (4) Idegen Légió (4) foss anyádba-korszak (4) kortársak (4) lord (4) supermarché (4) videóm (4) Lévai Adrienne-On The Blue Baloon (3) alternativ (3) blues (3) erotika expopo apropo (3) klpip (3) légió (3) miss (3) national geogaphic (3) playlist (3) radióm (3) rep (3) írás (3) BUÉK (2) Reon Kadena (2) anima sound (2) classik house (2) ezröcsi (2) fuvar (2) játék (2) kamion (2) polók a la hamm-mer (2) portré (2) radnóti (2) teszt (2) trance (2) tuore de france (2) 2012 (1) Amina Malakona (1) Beatrice (1) H1N1 (1) Jaime Pressly (1) Lola (1) Marseille (1) Moskva (1) Notre Dame De Paris (1) Slow chemical brothers remix-Kylie minogue (1) XPERIA (1) aha (1) anglia (1) anyám borogass (1) az új idöszámítás (1) biznis (1) compact disco (1) csocsós (1) csík csapat (1) d (1) dokik (1) drog (1) fashion (1) fot (1) hamm-mer póló (1) hobo (1) idöfutár (1) kell (1) menj (1) niki belucci (1) nőnap (1) photoshop (1) pl (1) playmateeink (1) reménytelenség (1) rádióm (1) staulander (1) szerelem (1) szotár (1) tipek (1) tobi (1) új év (1)