Translate










Quod dixi, dixi; quod scripsi, scripsi.

Amit mondtam, megmondtam; amit írtam, megírtam. (Pontius Pilatus)


.







.

A királynénk 2016: Palvin Barbi

Kiemelt bejegyzés

"A Lázadás Éve" ne bassz...

MIKÉPPEN AZ ÉVGYŰRŰK A MEGKÖVÜLT RÖNKBEN,

ÚGY MUTATJA ÉVEINKET A BLOG NYOMA A TÖRTÉNELEMBEN

2010. szeptember 12., vasárnap

mi lenne ha azt csinálnánk amit mond a rádió?

Posted by Tj Blogi on vasárnap, szeptember 12, 2010 0 hozzászolás

vagy a média... , a sok megalomániás-ripacs(na itt lehet magára vennie azoknak akikre vonatkozik), művészek utasítgatásit követnénk? néha az is sok, hogy a véleményük meg kell hallgatni a két szám között. mi lenne ha valódi hatalom is lenne,és  nem csak a betanított papagájok;-) ismételgetnék azt amit hallanak, és a bőgő tehenek követnék a főkolomposokat? 
hogyan jutottam idáig? én szerettem a rádiót. manapság már nem a rádiót szeretem, ha nem a zenét amit ad. -már amelyiket, néha-. már nem tudom szeretni, nem tettek róla. volt, hogy haragot is éreztem irántuk. néha bosszantott is, néha megmosolyogtat, de szeretni már nem tudom. tisztára mint egy 1000 éves rossz házasság, amit csak a szükség tart össze. de beszélgetni már nincs kedvem veleük,  inkább ne is szóljanak hozzám, mert azt nem szeretem amikor nem "azzal" foglalkoznak amikor. amúgy a rádióval sem magával van a gond, ha nem az ott dolgozó emberek némelyikével. és az azokat hallgatókkal. ja. a legtöbb gond a hallgatókkal van. azok hisznek a bemondó szavának, azt közben azok elé is lerakják a szöveget amit átnézett a szerkesztő, a cenzor, és az aki éppen megzsarolta őket. azért is imádnak ők is gusztustan modon bánni másokkal, mert velük is azt teszik.(talán ezért). talán mert nagy sikerekről ábrándoztak és maradt nekik a rádió, ahol a nagyszámok kötelezőségének elve alapján nagy szeretetet kapnak.
ha már a való életben nem is ... ugye ... ugye... maya? ha sok emberhez szólhatsz akkor azokat tartod meg magadnak akik imádnak.
és mivel alapból senki vagy így örülsz ha kibaszhatsz azokkal akiket már nem szeretsz, gyűlölsz.

... "Pocok arcú fiú, ne légy szomorú! Olvassál sokat és látogass tanfolyamokat !"(Belga) ;-)

Folytatása...


2 napja szörnyű álomok gyötörnek

Posted by Tj Blogi on vasárnap, szeptember 12, 2010 0 hozzászolás

Ki ölte meg Ötzi-t?
olasz-svájci kutatócsoport arról adott hírt,[8] hogy kiderítették Ötzi halálának okát. A többszeletes komputertomográfia (Multislice Computed tomography) [9] és többdimenziós képet adó röntgen segítségével kapott felvételek elemzése kiderítette, hogy az Ötzi bal vállába fúródott nyílhegy – amiről már korábban is tudtak – szétroncsolta a vállhoz közeli artériát: a felvételeken Ötzi artériáján egy 13 milliméteres repedés látszik. Ez valószínűleg súlyos belső vérzést okozott és minden bizonnyal gyors halálhoz vezetett.(Wikipédia)

"Egy új elmélet alapján, amelyet 2007. augusztus 28-án egy olasz-osztrák kutatócsoport[11] mutatott be, Ötzi nem a nyílvessző okozta sérülésébe halt bele, hanem egy, a fejére irányzott ütés végzett vele.[12] Feltételezéseik szerint a nyíl okozta sérülés védtelenné tette ugyan Ötzit, de a seb nem volt halálos. Az új elmélet szerint szemből fejbe ütötték, amitől hanyatt esett, a fejét egy kőbe ütötte, és így koponyaagyi traumában hunyt el. Természetellenes testtartása és a seb körül talált alvadt vér arra enged következtetni, hogy támadója megfordította és megpróbálta kihúzni vagy letörni a nyílvesszőt.[13]
Azt, hogy Ötzit nem sokkal halála előtt megtámadták, bizonyítják a bal karján és a kezein talált vágások és más emberek vérnyomai ruházatán és tőrén."
"
A radiokarbon kormeghatározás alapján Ötzi i. e. 3252-ben (±102 év) halt meg.
Az Innsbrucki Egyetem botanikusai Klaus Oeggl vezetésével megvizsgálták Ötzi gyomrában, illetve belében talált ételmaradékokat is.[14] Az eredmények alapján rekonstruálni tudták a halála előtti órákat. Az elfogyasztott ennivalóban talált virágpor azt bizonyitotta, hogy Ötzi különböző vegetációs zónákban tartózkodott: először a fahatár körül tartózkodott[15] – akkoriban ez körülbelül 2400 méter magasan volt (ma 1800–2100 méter) – majd leereszkedett a Schnals vagy az Etsch völgyébe, és halála előtt kb. 6 órával onnan indult ismét felfelé, Tisenjoch felé. Bizonyosnak látszik, hogy konfliktusba keveredett, és akik szerint nem a harcban esett el, úgy vélik, hogy egyre magasabbra menekülve egy sziklamélyedésbe húzódott, ahol hirtelen hóvihar lepte meg, majd a szikla fölötti gleccserfolyam évezredekre betemette."

Genetikai vizsgálatok [szerkesztés]

Több kutatócsoport is vizsgálta Ötzi mitokondriális DNS-ének összetételét, és eltérő eredményeket kaptak. Először, amikor Ötzit még az innsbrucki Törvényszéki Orvostani Intézetben fagyasztották, az Oxfordi Egyetem Bryan Sykes vezette kutatócsoportjának küldtek mintaanyagot kötő- és támasztószöveteiből (bőr, csont). Az angol kutatók a mitokondriális DNS kontrollszakaszát vizsgálva egyértelműen megállapították, hogy az európai típusú, és ezzel kizárták a piltdowni emberéhez hasonló lelethamisítás lehetőségét (ilyen korú és állagú múmiát csak Dél-Amerikából csempészhettek volna a helyszínre). A vizsgált szakasz pontosan egyezett egy Marie Moseley nevű, a kutatócsoport adatállományában már régóta szereplő bournemouthi ír vezetési tanácsadónőével, igazolva, hogy tisztán anyai ágon közös őstől származnak.
A tetem Bolzanóba szállítása után olasz kutatók is elvégezték a vizsgálatot.[16] Az ő eredményeik szerint a „jégember” az európai K1 haplocsoportba (azonos génmutációt hordozó embercsoport) tartozik, de DNS-e a három alcsoport egyikéhez sem hasonlít. Eszerint Ötzi népcsoportja az elmúlt ötezer évben (legalábbis leányágon) kihalt, már nem létezik.[17]

Ötzi átka [szerkesztés]

A bulvársajtó szerint elszabadították a havasi ember múmiájának átkát, amikor kiemelték több évezredes hófogságából, Ötzi bosszút áll azokon, akik a nyugalmát bolygatják.[18]
  • Rainer Henn, az innsbrucki egyetem patológusa, aki jelen volt Ötzi kiemelesénél és szállításánal, egy évvel a mumifikálódott test 1991-es megtalálása után közúti balesetben halt meg, amikor egy Ötziről szóló konferenciára ment (1992).
  • Kurt Fritz hegyi vezetőt, aki kiszabadította a jégből Ötzi holttestét, lavina ölte meg (1993).
  • Rainer Hölzl újságíró, aki először készített felvételeket Ötzi megtalálásának a helyszínén, agydaganatban halt meg (1999).
  • Helmut Simon, a jégember megtalálója egy alpesi hegyi túrán szakadékba zuhant (2004).
  • Egy hegyi vezetővel, aki részt vett az Ötzi megtalálója utáni kutatásban, szívinfarktus végzett néhány órával Helmut Simon temetése után.
  • Konrad Spindler igazságügyi orvosszakértő, aki vizsgálatokat végzett Ötzi holttestén, rákbetegségben hunyt el (2005-ben). Spindler természetesen badarságnak, a sajtó szenzációhajhászatának tartotta „Ötzi átkát”.
  • Tom Loy Ausztráliában élő amerikai molekuláris antropológus, a queenslandi egyetem régészeti laboratóriumának vezetője leukémiában halt meg (2005-ben) nem sokkal azután, hogy leadta a kiadónak a múmiáról szóló kéziratát.
Mint láthatjuk, a legendának annyi alapja kétségkívül van, hogy előbb-utóbb mindenki meghal valamiben.

Jegyzetek [szerkesztés]

Szóval ki ölte meg Ötzit-t??? 

így találták meg


... "Pocok arcú fiú, ne légy szomorú! Olvassál sokat és látogass tanfolyamokat !"(Belga) ;-)

Folytatása...


Címkék

minden-napok (456) minden napi politika (246) képek (178) zene (174) minden napi bölcseletem (163) zene külföldi (115) fotok (111) blog (99) sexy (97) dart'hamm-mer (92) erotika (91) zene hazai (85) klip (78) videó (69) Darth hamm-mert (65) környerzet képek (50) utifotók (42) lévai adrienn (40) szöveg (37) fotóim (30) erotikus fotok (29) facebook képek (29) dj (23) party fotók (22) versem (21) videoim (20) vicc (18) internet technika (17) taxi1 (17) technikai képek (17) bódi sylvi (15) hazai (15) külföldi (15) Madonna (14) tv képek (14) film (13) pop (12) való világ (12) peca (10) vers (10) toure de france (9) politikai képek (8) playmateink (7) tudomány (7) tvm (7) versmondásom (7) Kovács Kitti Szkolasztika (6) francia (6) kultusz film (6) szavazás (6) utazás (6) faithless (5) gasztrooo (5) humor (5) rap (5) rock (5) D and B (4) Idegen Légió (4) foss anyádba-korszak (4) kortársak (4) lord (4) supermarché (4) videóm (4) Lévai Adrienne-On The Blue Baloon (3) alternativ (3) blues (3) erotika expopo apropo (3) klpip (3) légió (3) miss (3) national geogaphic (3) playlist (3) radióm (3) rep (3) írás (3) BUÉK (2) Reon Kadena (2) anima sound (2) classik house (2) ezröcsi (2) fuvar (2) játék (2) kamion (2) polók a la hamm-mer (2) portré (2) radnóti (2) teszt (2) trance (2) tuore de france (2) 2012 (1) Amina Malakona (1) Beatrice (1) H1N1 (1) Jaime Pressly (1) Lola (1) Marseille (1) Moskva (1) Notre Dame De Paris (1) Slow chemical brothers remix-Kylie minogue (1) XPERIA (1) aha (1) anglia (1) anyám borogass (1) az új idöszámítás (1) biznis (1) compact disco (1) csocsós (1) csík csapat (1) d (1) dokik (1) drog (1) fashion (1) fot (1) hamm-mer póló (1) hobo (1) idöfutár (1) kell (1) menj (1) niki belucci (1) nőnap (1) photoshop (1) pl (1) playmateeink (1) reménytelenség (1) rádióm (1) staulander (1) szerelem (1) szotár (1) tipek (1) tobi (1) új év (1)