Kiss László le sem ülte hároméves börtönbüntetését?
ITTHON hvg.hu 46 perccel ezelőtt

Kiss László le sem ülte hároméves börtönbüntetését?



A szövetségi kapitány 1961-es nemierőszak-ügyét feltáró Fullánk.com-nak tűnt fel, hogy bár Kiss Lászlót 1962-ben három évre ítélték, 1963-ban már bronzérmes lett egy országos versenyen. Egy korabeli olimpikon név nélkül megerősítette, hogy ők "szabadították ki" a börtönből Kisst.
Nem ülte le hároméves börtönbüntetését Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya, miután 1961-ben két társával megerőszakolt egy nőt. Mint arról beszámoltunk, a később számos állami és sportdíjjal kitüntetett edzőt jogerősen három évre ítélték 1962 februárjában.
Ám 1963-ban a Spartacus versenyzőjeként már harmadik lett egy országos úszóbajnokságon 200 méter pillangón - mutatott rá az Index a szövetségi kapitány ügyét először megszellőztető Fullánk.com-ra hivatkozva.
Egy korabeli olimpikon úszónő a lapnak megerősítette, hogy így történt, sőt azt mondta, ők hozták ki a börtönből Kiss Lászlót, aki tehát tényleg nem töltötte le a rá kiszabott időt. A Fullánk.com szerint egy másik, kezdő olimpikon is benne volt a szabadításban.
Kiss László kedden a Népszasbadságnak azt mondta: "megbűnhődtem azért, amiért elítéltek, aztán kaptam az élettől egy új lehetőséget, és én éltem vele".
Az Atv.hu úgy tudja, hogy az úszó Kádár amnesztiájával szabadulhatott.
Mint arról beszámoltunk, az úszók immár pozíciójában megerősített szövetségi kapitánya gyalázatos bűntény részese volt.1961 nyarán két társával lakásra csaltak és mindhárman megerőszakoltak egy lányt a sportuszodában. Kiss László harmadikként közösült az addigra már "elernyedt" testű nővel, emiatt jogerősen három év börtönre ítélték, amit Nagyfán kezdett el letölteni. Szabadulása után feltűnő gyorsasággal építette karrierjét, a 2000-es években kitüntetésekkel halmozták el, középkeresztet, nagykeresztet, Prima Primissima-díjat is kapott.